Direct naar de inhoud

Het Taalhuis is een initiatief van de gemeente Tubbergen, Stichting Welzijn Tubbergen en Dinkelland, Stichting Lezen & Schrijven, ROC Twente en Stichting Bibliotheken Tubbergen. De taalondersteuning wordt uiteraard mede mogelijk gemaakt door de inzet van enthousiaste vrijwilligers.

Het doel van de gezamenlijke aanpak is om de winst van taalvaardigheden voor mensen en de samenleving zichtbaar en inzichtelijk te maken in de gemeente Tubbergen.

Het Taalhuis in de bibliotheek speelt daar een centrale rol in, uiteraard met behulp van enthousiaste vrijwilligers.

Het Taalhuis is dé plek waar inwoners uit de gemeente Tubbergen terecht kunnen die hulp nodig hebben bij het aanleren of verbeteren van de Nederlandse taal en/of de digitale (basis) vaardigheden.

In het Taalhuis staan speciaal geschoolde vrijwilligers klaar ter ondersteuning. De hulp sluit aan bij het niveau en de behoefte. Kleine successen behalen en dan steeds een stap(je) verder.

Marijke Nijkrake is het aanspreekpunt en de coördinator van het Taalhuis en heeft spreekuur in de bibliotheek van Tubbergen op donderdag van 14.00-15.00 uur en van 18.00 tot 19.30 uur. Men kan ook altijd een afspraak plannen op een ander moment via de mail . Geïnteresseerden kunnen natuurlijk elk willekeurig moment binnen lopen in de bibliotheek.

Meer over Taalhuis

Brievenhulp3

Heb je post gekregen, maar weet je niet goed wat je moet doen? Kom naar de Brievenhulp!