Leerlingen scoren 3.009 boeken tijdens Scoor een Boek! 2022

Tien weken geleden startte het leesproject Scoor een Boek! Ruim 210 kinderen uit groep 5 en 6 van basisschool Kadoes uit Albergen, de Aloysiusschool uit Geesteren en de Mariaschool uit Langeveen en Reutum lazen zo veel mogelijk boeken in de klas èn thuis. Tijdens het lezen werden de kinderen aangemoedigd door de spelers Kaj Sierhuis, Koen Bucker en Elias Sierra van Eredivisieclub Heracles uit Almelo. Op woensdagmorgen 11 mei, tijdens de feestelijke en sportieve afsluiting, uiteraard op het voetbalveld van TVC’28 in Tubbergen, klonk het Fluitsignaal ter afsluiting van Scoor een Boek!

En de score is …..

Leesconsulent Yvonne Keizers van Bibliotheek Tubbergen maakte bekend dat in de afgelopen tien weken de leerlingen maar liefst 3.009 boeken hebben gelezen. “Een super mooie score, gemiddeld bijna 14 boeken per leerling. Dit had ik niet verwacht en ik weet zeker dat er ook hele dikke boeken gelezen zijn. Kinderen vertelden heel enthousiast over de gelezen boeken, toen ze de groepen bezocht tijdens de Aftrap en in de Rust. Ik ben apetrots op jullie en de leerkrachten”.

Het Fluitsignaal

Een groot deel van de kinderen deed mee aan de sportieve afsluiting. De sportcoaches Bart Leemhuis en Mauro Plegt van Sportservice Tubbergen hadden acht uitdagende challenges bedacht, zoals knotshockey en boekslagbal. Verder gaf Bodhi Bos, samen met Bryan den Besten een clinic freestyle-voetbal. Beiden willen de beste freestyler van de wereld worden. Dat is hun droom en zij geloven erin. Iedereen genoot enorm van hun spectaculaire freestyletrucs, die met uitbundig applaus beloond werd. Ook was Bultje, de mascotte van voetbalclub Heracles aanwezig en moedigde de leerlingen aan en zorgde voor de nodige hilariteit.

Het Fluitsignaal van Scoor een Boek! 2022 is mede mogelijk gemaakt door de supermarkten Coöp Munster Albergen en PLUS Wallerbosch Geesteren.

Kortom er kan worden teruggekeken op een succesvolle sportieve ochtend met heel veel lachende gezichten met dank aan vooral de sportcoaches Bart en Mauro. Een hele kluif om te organiseren, maar alles liep op rolletjes.

Scoor een Boek!

Bibliotheek Tubbergen deed voor de derde keer mee met Scoor een Boek! en werkte samen met Heracles Almelo en Sportservice Tubbergen. Met het project geven zij aan dat naast sporten en spelen, lezen erg belangrijk is. Een goede taalbeheersing is namelijk de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl.