Nieuws uit de Bibliotheek

Kinderjury 2022 gaat van start

Kinderjury 2022 gaat van start

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Stem dan op jouw favoriete boek! Jij bepaalt samen met alle andere kinderen van Nederland wat het beste boek van 2021 is. Alle boeken die verschenen zijn in 2021 doen mee!

Wat is de Kinderjury?

De Kinderjury is de lezersprijs van het meest bekende merk in de boekensector: de Kinderboekenweek. Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welk boek uit 2021 het beste boek is. De Kinderjury is de enige prijs voor kinderboeken helemaal door kinderen zelf bepaald. 

In 2021 won De Zoete Zusjes zoeken een schat van Hanneke de Zoete de Kinderjury in de categorie 6-9 jaar. In de categorie 10-12 jaar won Het leven van een loser: Totaal gesloopt van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor.

Leesweken

Tijdens de Leesweken van 9 februari t/m 10 april worden alle kinderen in Nederland aangemoedigd om boeken te gaan lezen. Op die manier kunnen zij het best bepalen wat hun favoriete boek is. In de bibliotheek staat een displaytafel met daarop boekentips. Kijk voor tiplijsten ook op www.kinderjury.nl

Stemweek

Gedurende de Stemweek van 11 april t/m 17 april kunnen alle kinderen stemmen op hun favoriete boek. Stemmen kan met het stemformulier dat verkrijgbaar is in de Bibliotheek, op school of in de boekwinkel. Je kunt ook online stemmen op www.kinderjury.nl

De prijsuitreiking

De Prijs van de Nederlandse Kinderjury wordt op 25 mei uitgereikt.