Nederland Leest 2021

Dit jaar is het cadeauboek De wandelaar. Reizen hoeft niet altijd fysiek te gebeuren, daarom is het thema van Nederland Leest 2021: Over de grens. Met een boek kun je je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Alsjeblieft: een cadeautje!

Het zwijgen van Maria Zachea

In boeken en verhalen kunnen we naar alle hoeken van de wereld afreizen: we kunnen andere continenten en culturen bezoeken, maar ook in onze eigen omgeving de grens over gaan. Tijdens de campagne Nederland Leest krijg jij de speciale uitgave van De wandelaar cadeau. Je kunt je cadeau vanaf 1 november ophalen in onze Bibliotheek.

Nawoord

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Extra bijzonder aan de speciale Nederland Leest-editie van De wandelaar is het nawoord van schrijver en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf. Tijdens een literaire stadswandeling vertelt zij over de rol van Parijs in het leven en werk van Adriaan van Dis, hoe hij aan De wandelaar werkte en het andere Parijs ontdekte.

De wandelaar speelt zich af in Parijs - een sociaal laboratorium waar het nieuwe kleurrijke Europa zich voltrekt. Het is ook een spiegelstad die een beroep doet op de noodzakelijke lenigheid van onze geest. En je hoeft er niet eens je stoel voor uit!

E-book én luisterboek

Lees je liever digitaal? Dat komt goed uit, want De Wandelaar is ook als e-book beschikbaar. Je kunt het e-book downloaden vanaf de Online Bibliotheek of beluisteren als luisterboek.

Bekijk details van De wandelaarDe wandelaar Adriaan van Dis

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie

E-book

Bekijk details van De wandelaarDe wandelaar Adriaan van Dis

Wanneer een 60-jarige Nederlandse rentenier in Parijs opeens een straathond in huis krijgt, leert hij tijdens wandelingen met het dier het andere Parijse kennen, een stad vol daklozen, junkies, bedelaars en vooral talloze illegalen. Zijn geweten gaat opspelen

Luisterboek

Over Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (1946) is een veelzijdig, geëngageerd schrijver, getuige romans als Indische duinen, De wandelaar en Tikkop. In 2015 won Ik kom terug de Libris Literatuurprijs en kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. Daarnaast schreef Van Dis in 1996 het Boekenweekgeschenk Palmwijn. Van Ik kom terug zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Daarvoor ontving Van Dis in december een Gouden Boek. In februari 2021 verscheen zijn nieuwste roman, KliFi. Ook verscheen dit jaar een bundeling met Van Dis’ verhalen over Parijs getiteld De Parijsboeken. Zijn boeken worden uitgegeven bij uitgeverij Atlas Contact.