Nieuws uit de Bibliotheek

NS Publieksprijs 2021: stem op jouw favoriete boek

NS Publieksprijs 2021: stem op jouw favoriete boek

Je kunt van 20 oktober t/m 17 november weer stemmen op jouw favoriete boek van 2021! De nominaties bestaan uit de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar. Kies jij voor één van de zes genomineerde boeken of vind jij dat juist een ander boek de prijs verdient?

Genomineerden NS Publieksprijs 2021

Stemmen kan hieronder, of via de website van de NS Publieksprijs.

Bonuskind - Saskia Noort - Stem!

Derksen - Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman - Stem!

Ik ga leven - Lale Gül - Stem!

Martien - Jan Dijkgraaf - Stem!

Opgewekt naar de eindstreep - Hendrik Groen - Stem!

Wen er maar aan - Maike Meijer - Stem!

Persoonlijke voorkeur - Stem!

Miniboekjes

NS geeft de eerste hoofdstukken van de genomineerden dit jaar cadeau met de NS Publieksprijs miniboekjes. Want lekker lezen doe je in de trein, ook als je je boek vergeten bent. De miniboekjes zijn te lezen via de website van de NS.

Winnaar

De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die van het publiek de meeste stemmen krijgt. Het winnende boek, het Boek van het Jaar, wordt op woensdag 17 november bekendgemaakt. De auteur van het winnende boek ontvangt een jaar lang gratis 1ste klas reizen met de NS-Business Card, een geldprijs van € 7.500,- en een sculptuur van Jeroen Henneman.

Over de NS Publieksprijs

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich officieel Boek van het Jaar noemen. De nominaties bestaan uit de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar (van 1 juli tot 1 juli).