Lees jij je kleinkind voor?

Bekende grootouders roepen alle opa's en oma's op om hun kleinkinderen vaker voor te lezen

'Ik vind het heel belangrijk dat kinderen leren lezen, omdat ze via boeken een wereld kunnen ontdekken die ze anders nooit zullen kennen.' Karin Bloemen roept samen met de andere ambassadeurs van de campagne Lees voort! (o.a. Hans Kazàn en Janny van der Heijden) alle grootouders op om hun liefde voor lezen door te geven aan hun kleinkinderen. De campagne is in het leven geroepen, omdat het leesplezier en de leesmotivatie van kinderen alle lange tijd daalt.

Bibliotheek Tubbergen draagt natuurlijk graag bij aan deze mooie campagne. Als grootouder kun je het goede voorbeeld geven en (je) liefde voor lezen doorgeven.

De Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken en doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Op deze pagina vind je prentenboeken, in de vorm van bijvoorbeeld een voorleesfilmpje, met kleine opdrachtjes erbij die je samen met je (klein)kind kunt doen. De Digitale Voorleestas is er voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar, en hun (groot)ouders.

Meer informatie.