Boeken lenen kan via de Afhaalbieb

Tijdens de persconferentie van 23 februari werd duidelijk dat we helaas nog dicht blijven voor korte bezoeken, activiteiten, werken en studeren. Natuurlijk willen we dat iedereen, zeker in deze tijd, gewoon boeken kan blijven lezen ter ontspanning.

Bibliotheken mogen alleen open zijn voor het ophalen en terugbrengen van boeken.

In Bibliotheek Tubbergen kunnen alleen nog reserveringen opgehaald worden en boeken terug worden gebracht. Wel gelden er aangepaste openingstijden.

Openingstijden t/m zondag 14 maart 2021
Maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur

Boeken inleveren: alleen bij ophalen van een reservering

In deze fase kun je alleen boeken inleveren als je een reservering die voor je klaar staat op komt halen. Alle media die de komende weken ingeleverd zouden moeten worden zijn door ons automatisch verlengd.

Geen boetes

Ook al zijn wij gedeeltelijk geopend, wij zullen er voor zorgen dat niemand in deze lockdownperiode boetes hoeft te betalen voor de materialen die nog thuis liggen. De uitleentermijn van materialen wordt automatisch verlengd. Dit zie je binnenkort ook terug in Mijn Bibliotheek of de Bibliotheekapp.

Reserveren

Boeken en andere materialen kunnen gereserveerd worden via Mijn Bibliotheek of via de Bibliotheek app. Zodra het item klaar ligt in de Bibliotheek krijg je bericht van ons.

E-books en luisterboeken

Onze leden kunnen op elk moment gebruik maken van de Online Bibliotheek om e-books te lezen en luisterboeken te luisteren op computer, tablet of mobiele telefoon. Ga naar de Online Bibliotheek. Als je geen lid bent maar toch digitaal wilt lezen kun je online lid worden. Voor de jeugd tot 18 jaar is een lidmaatschap zelfs helemaal gratis.

Activiteiten in de Bibliotheek afgelast

Alle fysieke activiteiten in de Bibliotheek tot en met 9 februari zijn geannuleerd. Volg daarnaast de berichten op onze website of onze social mediakanalen voor eventuele nieuwe informatie. Kijk voor alle laatste informatie over het coronavirus op de website van het RIVM. We vertrouwen op je begrip en medewerking.

Vragen

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij het reserveren van boeken? Stuur ons een mail via We proberen zo snel mogelijk op je bericht te reageren.

Of bel ons op maandag, dinsdag, woensdag of zaterdag tussen 09.00 - 12.00 uur via 0546 – 621 536.
Bieb Tubbergen geopend op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag van 09.00-12.00 uur voor reserveringen!