Direct naar de inhoud

Nieuws uit de Bibliotheek

Lasercut je eigen lamp

Na maanden van thuis zitten biedt de zomervakantie iets meer ruimte voor activiteiten buitenshuis. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen in juli en augustus weer het High Tech programma van de Twentse Maakplaatsen volgen.

Tetem heeft, in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen, de workshop ‘Lasercut je eigen lamp’ ontwikkeld. Er zijn op deze dag twee workshops in Biblotheek Tubbergen. De eerste workshop is van 13.00 tot 14.30 uur voor kinderen van 6 tot 9 jaar en de tweede workshop is van 15.00 tot 16.30 uur voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

De workshop

Tijdens de High Tech workshop kunnen groepjes van maximaal 8 kinderen kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. Je start met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar. E.e.a. werkt op led-licht dat je via een usb-kabel op stroom of je pc kan aansluiten. 

Vaardigheden

Kinderen worden uitgedaagd in hun technische vaardigheden, creëren iets met hun handen en leren door te doen. Vol trots gaan ze met hun zelfgemaakte lamp naar huis. Superleuk om de tuin, het balkon of je tentje mee te verlichten!

De Bieb is weer open!
Je zomer begint met boeken!
De Bieb is weer open!
Je zomer begint met boeken