Direct naar de inhoud

Nieuws uit de Bibliotheek

Ga lekker aan de slag met de ‘Make-It@Home kits’

Omdat de Bibliotheek in deze periode geen workshop op locatie kan aanbieden heeft Tetem de Make-It@Home kits ontwikkeld. In deze periode waarin kinderen thuis zitten, is het van belang dat ze naast alle online schoolactiviteiten ook in hun vrije tijd geïnspireerd worden om iets leuks én nieuws te doen. Een serie thuis-maakworkshops die wordt aangeboden aan alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Kinderen vanaf een jaar of 6 kunnen bijvoorbeeld met de Elektronische wenskaart-kit aan de slag, waarbij ze een eigen wenskaart maken met een speciale elektronische boodschap. Gezellig om samen met een ouder te doen en naar iemand te sturen die op dit moment een lieve groet kan gebruiken.

Met de Kunstige robot-kit maken kinderen tussen de 8 en 12 jaar een eigen kunstige robot, een klein bibberbotje die bij het aansluiten van de stroomkring vanzelf bibbert! Heb je nu altijd al willen weten hoe je vingers van binnen bewegen? Ga dan aan de slag met het maken van een eigen Robot-hand (6-12 jaar).

Nu de zon volop schijnt kunnen kinderen experimenteren met zonne-energie met de Zonnecellen-kit (9-12 jaar). Lukt het ze om beweging uit de zon te halen?

De Make-It@Home kits kunnen online, tegen een kleine vergoeding, besteld worden. Je hebt keuze uit:
- Elektronische wenskaart (6-12 jaar)
- Kunstige robot (8-12 jaar)
- Zonnecellen (9-12 jaar)

Bestel één kit of meer en ga er thuis mee aan de slag!
De kits kunnen besteld worden via http://make-it.tetem.nl/
Kosten: € 3 per kit incl. verzendkosten.

Voor meer informatie over de Make-It@Home kits: http://make-it.tetem.nl/
De Bieb is weer open!
Je zomer begint met boeken!
De Bieb is weer open!
Je zomer begint met boeken