Cadeautje van de bibliotheek!

Vanaf 1 november ligt er een cadeautje klaar voor elke bezoeker van Bibliotheek Tubbergen!

Van 1 tot en met 30 november is Nederland leest 2019 een jaarlijks terugkerend evenement met dit jaar het thema: Duurzaamheid. In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst?

Nederland Leest 2019
Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. In 2016 was dat: democratie, in 2017: robotica in 2019 voeding en dit jaar duurzaamheid.

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. In november. In de grootste leesclub: Nederland Leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek.

Kom langs in november en neem het gratis boek Winterbloei van Jan Wolkers mee. Nederland Leest zet stappen in de groene richting. En een van Nederlands meest geliefde schrijvers is onze gids: natuurmens Jan Wolkers. Zijn mooiste natuurverhalen zijn speciaal voor Nederland Leest gebundeld in het geschenk. De natuur is voor Wolkers altijd de belangrijkste inspiratiebron geweest. In de natuur kon hij zijn angsten bezweren en scheppen door die te tekenen, schilderen en vast te leggen in wat hij schreef.

De verhalen in Winterbloei worden vergezeld door actuele columns van Aaf Brandt Corstius. Zij geeft in deze bundel luchtig stof tot nadenken bij haar eigen dagelijkse, duurzame dilemma’s. Dit jaar zal Ronald Giphart het voorwoord schrijven in het geschenkboek van Jan Wolkers.

Grootletterboek
Er zijn ook een aantal grootletterboeken beschikbaar van het geschenkboek Winterbloei.

Schrijvers