Goed nieuws!

We hebben alles in het werk gezet om maandag onze deur weer te openen!

Heel fijn dat de bibliotheken met kleine stapjes weer open mogen gaan voor publiek! Vanzelfsprekend met de nodige maatregelen. Voor deze maatregelen zijn allerlei materialen nodig voor onze medewerkers en vrijwilligers. Die materialen zijn allemaal al in bestelling, we moeten alleen nog wachten tot alles binnen is. Tot die tijd vragen we om je begrip en medewerking.

Houd onze nieuwsbrief, website en sociale media in de gaten voor de laatste berichtgeving. We zien ernaar uit iedereen weer ín onze bibliotheek te ontmoeten!

Reserveer zoveel mogelijk de boeken van te voren via onze online catalogus. Klik hier voor de catalogus. Je krijgt dan bericht wanneer de boeken voor je klaar staan.
Het is nog niet mogelijk gebruik te maken van computers, werkplekken, leestafels en het Taalhuis.
We zijn heel blij weer bezoekers te kunnen ontvangen. Uiteraard nemen we maatregelen om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te waarborgen. Lees hieronder wanneer we open zijn en welke maatregelen we nemen.

Openingstijden
De openingstijden zijn aangepast, Bibliotheek Tubbergen is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 17.30 uur.

Veiligheidsmaatregelen
De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers hebben onze hoogste prioriteit. Op basis van het advies van het RIVM hanteren we onderstaande maatregelen. We vertrouwen op je medewerking.
  • Houd 1,5 meter afstand tot bezoekers én medewerkers.
  • Kom alleen naar de Bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kinderen onder de 16 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarige
  • Er wordt een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten in de Bibliotheek.
  • Hou je bezoek aan de Bibliotheek zo kort mogelijk.
  • Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf. Bereid je bezoek voor door boeken uit te zoeken uit onze online catalogus.
  • Pak geen boeken uit het schap, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.

Extra hygiënemaatregelen
  • Het gebruik van een winkelmandje is verplicht.
  • Er zijn plexiglasschermen geplaatst bij de klantenservice.
  • Extra schoonmaakmaatregelen en ontsmettingsmiddelen zijn beschikbaar voor medewerkers en bezoekers.
  • Er kan geen gebruik worden gemaakt van het toilet.
  • Wanneer bezoekers en/of gezinsleden verkouden zijn of griepklachten hebben, vragen wij hen thuis te blijven.
  • Bezoekers en medewerkers worden herhaaldelijk en op diverse manieren geattendeerd op het houden van 1,5 meter afstand en de geldende maatregelen.

Taalhuis, leestafels en werkplekken gesloten
Er kan nog geen gebruik gemaakt worden van onze leestafels, studie- en werkplekken. Het lezen van kranten en tijdschriften en het gebruik van de openbare computers is dus helaas nog niet mogelijk.

We zien ernaar uit iedereen weer in onze bibliotheek te ontmoeten!
Goed nieuws! Bibliotheek Tubbergen gaat maandag 11 mei weer open.
We zien ernaar uit iedereen weer in onze bibliotheek te ontmoeten!
Goed nieuws! Bibliotheek Tubbergen gaat maandag 11 mei weer open.