Nieuws uit de Bibliotheek

Iedere week een uurtje voorlezen...

Enthousiaste vrijwilligers gezocht: Voorlezer bij de VoorleesExpress

Iedere week een uurtje voorlezen bij een gezin waar weinig aandacht voor boeken en taal is. De VoorleesExpress, iets voor jou?
De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar. Zo vergroten zij het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen. De VoorleesExpress in Tubbergen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als voorlezer aan de slag gaan. Niet alleen zeer dankbaar en belangrijk vrijwilligerswerk, ook nog eens goed voor je eigen ontwikkeling!

Geletterdheid is de grootste voorspeller van succes op school. Kinderen kunnen een taalachterstand ontwikkelen, doordat er te weinig met een kind is gelezen of gepraat. Door wekelijks een uurtje voor te lezen bij een vast gezin, laat de VoorleesExpress hen meer in aanraking komen met boeken en taal. De VoorleesExpress is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de periode maart tot en met juli 2019.

Aan de slag als voorlezer
Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vaste avond en een vaste tijd. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers getraind in het (interactief) voorlezen en het uitzoeken van goede materialen

Geïnteresseerd? Meer informatie en aanmelden via www.voorleesexpress.nl. of stuur een mail naar