Scoor een Boek! trapt af in de gemeente Tubbergen

Betaalde Voetbalclubs en de Bibliotheek zetten samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 in de gemeente Tubbergen te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. Bibliotheek Tubbergen organiseert dit project in het kader van de Bibliotheek op School.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken. In de komende 9 weken gaan bijna 180 leerlingen uit groep 5 en 6 van vier basisscholen uit de gemeente Tubbergen zo veel mogelijk boeken lezen of ‘scoren’ in de klas en thuis. De leerlingen van basisschool Kadoes uit Albergen, Heilig Hartschool uit Fleringen, de Aloysiusschool uit Geesteren en de Mariaschool uit Reutum worden via videoboodschappen aangemoedigd door o.a. Robin Pröpper van Heracles.

Aftrappen
Op de Mariaschool in Reutum doet leesconsulent Yvonne Keizers de eerste aftrap. Zij introduceert het leesproject in alle groepen 5 en 6 en moedigt de kinderen aan om zo veel mogelijk boeken te lezen. Iedere klas ontvangt een Scoor een Boek!-poster. Is er op school of thuis een boek (voor)gelezen, dan plak je op de poster een sticker in de vorm van een voetbal. Ook worden de leerkrachten uitgedaagd om veel voor te lezen. Voor ieder voorleesmoment kunnen zij ook een sticker plakken.

Rust
Over 5 weken is het rust en bepalen Heracles en Bibliotheek Tubbergen de tussenstand. Daarnaast organiseren Heracles en de Bibliotheek een filmmiddag in het Heracles Stadion.

Het Fluitsignaal
Na 9 weken lezen vindt het Fluitsignaal plaats. De leerlingen sluiten het project sportief af op het voetbalveld van sportclub TVC’28 in Tubbergen. De sportieve afsluiting wordt samen met Sportservice Tubbergen georganiseerd. Dan maken we ook bekend hoeveel boeken alle leerlingen gelezen hebben.