Resultaten 1 - 10 van 30
Tijdens de volgende feestdagen is Bibliotheek Tubbergen gesloten: Hemelvaartsdag (13 mei) en Tweede Pinksterdag (24 mei).

Vorig jaar was het precies 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. We stonden stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog en vierden dat we weer in vrijheid leven. Nu, een jaar na dat bijzondere jubileum, kijken we terug: wat betekent de vrijheid in Nederland nu, 76 jaar later?

Op woensdagavond 19 mei houdt Koos Meinderts de Annie M.G. Schmidtlezing 2021. Vanuit het Kinderboekenmuseum zal hij in een online lezing zijn visie geven op actuele ontwikkelingen in de kinder- en jeugdliteratuur. De titel van zijn lezing luidt: Het land waar grote mensen wonen.

De inschrijvingen voor de Nationale Jeugdkrakercompetitie 2021 zijn gestart. Medewerkers van de Bibliotheek hebben complexe vragen bedacht en leerlingen van groep 7 en 8 gaan in teams de uitdaging aan om online antwoorden te vinden. De teams strijden om een mooie geldprijs en natuurlijk om de titel ‘Beste jeugdkrakers van het jaar’!

Helaas blijft de Bibliotheek nog dicht voor korte bezoeken, activiteiten, werken en studeren. Iemand die van lezen houdt, zoekt het liefst zelf boeken uit in de bibliotheek. Helaas is dit nog niet mogelijk. Natuurlijk willen we dat iedereen gewoon boeken kan blijven lezen. Gelukkig mag je wel gereserveerde boeken afhalen in onze bibliotheek.

Iemand die van lezen houdt, zoekt het liefst met eigen handen en ogen in de Bibliotheek een aantal boeken bij elkaar. Voor bijna iedereen is dit vanzelfsprekend. Toch kan er een moment komen dat dit niet meer lukt. Niet altijd is er dan iemand in de buurt die voor jou naar de bieb kan gaan.

Bieb Tubbergen geopend op maandag t/m zaterdag van 09.00-12.00 uur en op donderdag ook nog van 17.00 - 20.00 uur voor het afhalen van reserveringen!