Resultaten 1 - 4 van 4
Beste bibliotheek van Nederland staat in Tubbergen: ‘Een prachtig resultaat’

De bibliotheek in Tubbergen is de bieb met de meeste uitleningen van Nederland. „En als je meer leest word je gelukkiger”, aldus Mark Deckers. Hij is van de overkoepelende organisatie voor bibliotheken.

Lees het hele artikel en de hele top-15 hier: https://www.markdeckers.net/2020/01/waar-lenen-kinderen-het-meest-de-best.html

Opgetogen reacties op de uitstekende prestatie van de bibliotheek Tubbergen. De bieb staat op de eerste plaats van de lijst van Best presterende jeugdbibliotheken van Nederland. Gemiddeld worden per jeugdlid meer dan dertig boeken uitgeleend. Opmerkelijk is dat Nederlandse plattelandsgemeenten goed scoren in de lijst. Op de tweede plaats staat Staphorst, Ommen is derde, gevolgd door de gemeenten De Kempen en Nuth.
De Canisius Challenge is een vernieuwde versie van wat vroeger het Junior Dictee heette. Naast een taaldictee zijn er dit jaar ook rekenopgaven toegevoegd. “Dat hebben we gedaan om het spannender te maken”, aldus Maaike Hagedoorn, directeur van Canisius Tubbergen. “De afgelopen jaren zagen we dat meisjes vaak als winnaar uit de bus kwamen. Niet zo gek, want meisjes zijn taliger. Door rekenopdrachten aan de wedstrijd toe te voegen hoopten we op meer spanning.”
Wist je dat er een podcast is over bibliotheken, namelijk de BibliotheekCast? De eerste aflevering gaat over voorlezen. Je krijgt tips over hoe je fantastisch kunt voorlezen. Want dat is zo veel meer dan een tekst hardop uitspreken! In de andere podcasts hoor je meer over leesplezier, laaggeletterdheid, nepnieuws en veilig online gaan.

Luister hier alle beschikbare afleveringen via Sportify:

Ontvang je wel eens een brief of e-mail die je niet begrijpt? Of een formulier dat je niet kunt invullen? Kom naar onze Brievenhulp in Bibliotheek Tubbergen!

Wij helpen je bij het lezen en begrijpen van je brieven. Ook geven we uitleg bij formulieren. Ons advies is gratis!

Loop binnen tijdens het Taalhuis spreekuur in de bibliotheek van Tubbergen op donderdag van 14.00 tot 15.00 uur en van 18.00 tot 19.30 uur. Men kan ook altijd een afspraak plannen op een ander moment via de mail .