Resultaten 1 - 10 van 80
Tijdens de Media Ukkie Dagen geeft Denise Bontje (mediasmarties.nl) op 28 maart een gratis webinar voor ouders en grootouders. Ze neem hen mee in het leven van jonge kinderen en media. Welke plek hebben media in het leven van hun (klein-)kind? Wat heeft een jong kind nodig en hoe zorg je voor balans en voor voldoende beweging?

De aardbevingen in Turkije en Syrie raken ons ook enorm! 
Daarom hebben we als steunactie een koffie-ochtend georganiseerd voor de aardbevingslachtoffers in Turkije en Syrië.

Bibi Trip van basisschool De Huve uit Almelo en Thijs van der Waaij van De Optimist uit Borne hebben op vrijdag 10 maart de regionale finale van Noordoost-Twente gewonnen. Thijs ging helemaal uit zijn dak: “Yes, ik heb gewonnen en mag door!” en Bibi was helemaal verbaasd: “Oh, dit heb ik niet verwacht, ik moet nog even bijkomen”. De winnaars zullen op 6 april in Nijverdal de regio vertegenwoordigen in de provinciale finale. Wellicht wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2023! 

Het vinden van werk dat bij je past is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek biedt hulp bij het ontdekken van wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken!

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Stem dan op jouw favoriete boek! Jij bepaalt samen met alle andere kinderen van Nederland wat het beste boek van 2022 is. Alle boeken die verschenen zijn in 2022 doen mee!

Net uit de bios, nu bij Netflix: 'Where the Crawdads Sing'. De film is gebaseerd op de bestseller van Delia Owens. Wil je deze lenen en sta je op de wachtlijst? Leen het als e-book of luisterboek en begin direct: www.bibliotheek.nl

Delia Owens heeft met 'Daar waar de rivierkreeften zingen' het meest uitgeleende boek van het afgelopen jaar geschreven. Het boek werd in 2022 maar liefst 29.000 keer uitgeleend in heel Nederland.

Van 26 januari tot en met 1 februari is de Poëzieweek 2023. Miriam Van hee en Hester Knibbe zijn samen het boegbeeld van de Poëzieweek! Ze koesteren een literaire vriendschap over de grenzen heen en zijn ook in het dagelijks leven al decennialang ‘besties’. Zo belichamen ze perfect het thema van de elfde Poëzieweek: vriendschap!

Thema Vriendschap

Vriendschap: vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

Poëzieweek 2023 viert de vriendschap in al zijn facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog.

Poëzie maakt belangrijke momenten tastbaar en alledaagse momenten kostbaar.
 

Poezietips over Vriendschap

Ben je op zoek naar leestips? Bekijk hier de titellijst van de Poëzieweek.

De Poëzieweek

Sinds 2000 wordt elk jaar eind januari poëzie extra in de kijker gezet. Op initiatief van Poetry International werd de laatste donderdag van januari uitgeroepen tot Gedichtendag. Een breed samenwerkingsverband van dichters, literaire organisaties, scholen, bibliotheken en andere verenigingen zorgt er sindsdien voor dat de donkere januaridagen in Vlaanderen en Nederland een poëtische invulling kregen.