Wie wordt de voorleeskampioen van de gemeente Tubbergen in 2020?

Stichting Bibliotheken Tubbergen organiseert op woensdagavond 22 januari in ’t Oale Roadhoes te Tubbergen de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Van 19.00 tot 21.15 uur strijden 9 kandidaten om de titel “Beste Voorlezer van de gemeente Tubbergen 2020”.

In actie komen Yara Kole (Kadoes Albergen), Eline Stokvis (Heilig Hartschool Fleringen), Julia Haarhuis (Aloysiusschool Geesteren), Ticho Kleizen (Mariaschool Langeveen), Sem Bernds (De Zeven Mijlen Manderveen), Cas van Midden (St. Alphonsusschool Mariaparochie), Lotte Telgenhof oude Koehorst (Mariaschool Reutum), Wies Keemers (De Wiekslag Tubbergen) en Marie Weersink (Mariaschool Vasse). Alle voorleeskampioenen zijn afkomstig uit groep 8 en zij lezen een fragment voor uit een zelf gekozen boek.

Nadat de voorrondes op de verschillende scholen al vorig jaar zijn gehouden, mogen de schoolwinnaars het nu tegen elkaar opnemen om voorleeskampioen van de gemeente Tubbergen te worden. De meeste kinderen vinden het bijzonder spannend en zij zullen worden aangemoedigd door enthousiaste klasgenootjes vergezeld met uitbundige spandoeken, ouders, opa’s en oma’s en broertjes en zusjes. De deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit wethouder Onderwijs en Cultuur Ursula Bekhuis, voormalig groepsleerkracht en KIES coach Maretie Masselink en Kris Pals, adjunct-directeur van de Bibliotheek Tubbergen.
De presentatie is in handen van Jeroen Roozendaal en tijdens de pauzes treedt balonnenartiest Tineke Post op.

In dezelfde periode worden overal in de provincie Overijssel soortgelijke voorleeswedstrijden gehouden. Door het enthousiasme van de scholen en bibliotheken is er ook dit jaar weer een recordaantal deelnemers. Maar liefst 412 schoolkampioenen uit heel Overijssel strijden om de eer om uiteindelijk dé Voorleeskampioen van Nederland in 2020 te worden.

De boeken waaruit de deelnemers voorlezen zijn heel divers, van grappig tot ingetogen. Zo leest Cas van Midden voor uit Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet van Tosca Menten en Wies Keemers uit een boek van Jacques Vriens De school is weg.

Wie er wint? Dat zullen we woensdagavond rond de klok van 21.00 uur weten. Spannend wordt het in ieder geval! De winnaar gaat door naar de volgende ronde, de regionale finale. Deze wordt gehouden op 29 februari 2020 in het Kulturhus in Borne.