Techniekworkshops

Dinsdag 19 februari 2019 organiseren wij in de bibliotheek gratis workshops van het Maker Festival Twente.

Voor kinderen die geïnteresseerd zijn in techniek, wetenschap, nieuwe ontdekkingen, zelf dingen doen én maken!

Voor kinderen die van 8 - 12 jaar geïnteresseerd zijn in techniek, wetenschap, nieuwe ontdekkingen, zelf dingen doen én maken! Lijkt het je leuk, meld je dan wel even aan. Opgave kan via of aan de balie in Bibliotheek Tubbergen.

De ‘Maakplaats’ is een speelplaats waar iedereen zijn of haar creativiteit en digitale vaardigheden kan ontplooien. Ben jij een uitvinder, robotbouwer, ontwerper óf wil je dat misschien worden? In de Maakplaats kan dit allemaal, we leren hier door te maken!

Workshop Bibberspiraal
De bibberspiraal ken je vast wel: een spel waarbij je met de ring het draad niet mag raken, want dan gaat de zoemer! Maak tijdens deze workshop je eigen Bibberspiraal. Vanaf 8 jaar.

Cozmo; de intelligente robot
Cozmo is een intelligent robotje met een heel eigen persoonlijkheid. Cozmo ontdekt, onthoudt en reageert op zijn omgeving. Je kunt spelletjes met Cozmo spelen, maar hem ook opdrachten geven en programmeren. Cozmo laat ook duidelijk weten wat hij ervan vindt als deze bijvoorbeeld een spelletje wint of verliest. Naast het feit dat robot Cozmo een persoonlijkheid heeft, heeft Cozmo ook energie nodig. Je moet dus wel goed voor deze robot zorgen. Vanaf 10 jaar.

Kies je favoriete workshop
We hebben 2 rondes met workshops, van 14.00 - 15.00 en van 15.15 - 16.15 uur. Ze zijn gratis, maar je moet wel even een plekje reserveren, want vol = vol. Dus kies je favoriete workshop en meld je aan!