Website voorlezen

Literaire avond met Tommy Wieringa

Op uitnodiging van Bibliotheek Tubbergen bezoekt Tommy Wieringa Tubbergen om te vertellen over zijn nieuwste roman 'De heilige Rita'. Je bent van harte welkom op donderdagavond 29 maart om 20.00 uur bij 't Oale Roadhoes te Tubbergen! Inloop vanaf 19.30 uur.

Over 'De heilige Rita'

Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een Saksische spookboerderij buiten Mariënveen, een vergeten dorp aan de grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het maisveld achter hun huis. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan ze nooit volledig zijn bekomen.

Na de Rus kwamen de Chinezen, die het café en de snackbar in het dorp overnamen, daarna volgde de rest van de wereld. Met hen kwam ook de onzekerheid. Het verzet bestaat uit het beschimpen van de Chinezen en de aanschaf van meer bewakingscamera's. Voor de betaalde liefde steekt Paul Krüzen de grens over. In het bordeel raakt hij verzeild in een conflict dat hem dwingt de verscholen positie te verlaten die hij in het leven heeft gekozen. Van dit dorp en deze mensen is Rita, patrones van de hopeloze gevallen, de beschermheilige.

Recensies

  • De Volkskrant noemt "De heilige Rita" een grootse roman die knettert van ambitie
  • Volgens Trouw is Wieringa's nieuwste roman een ode aan het Twentse land
  • Aanmelden

    Wil je bij deze literaire avond aanwezig zijn? Kaarten € 10,- p.p. verkrijgbaar bij bibliotheek Tubbergen of reserveren via of bel 0546 - 62 15 36. Leden Bibliotheek Tubbergen € 7,50 p.p.

    Over Tommy Wieringa

    Tommy Wieringa schreef onder andere de romans "Alles over Tristan" (Halewijnprijs, 2002) en het boek waarmee hij doorbrak naar een groot lezerspubliek, "Joe Speedboot" (vele nominaties voor literaire onderscheidingen en de F. Bordewijkprijs, 2006). Zijn reisverhalen werden gebundeld in "Ik was nooit in Isfahaan" (2006). In 2007 verscheen "De dynamica van begeerte, een aanstekelijk onderzoek..."