Digitaal belastingaangifte doen is voor veel mensen best een lastige klus. De Bibliotheek gaat inwoners van Tubbergen daarbij helpen.

Vanaf 1 maart kun je digitaal aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Heb je hulp nodig? Maak dan een afspraak voor gratis hulp in maart of april. Iedereen die recht heeft op toeslagen, ook niet-leden, kan bij de Bibliotheek Tubbergen een afspraak maken.

Bel of mail ons voor een afspraak via 0546 - 621 536 of

Voorwaarden voor hulp

De hulp is bedoeld voor mensen met een eenvoudige aangifte en een laag inkomen en vermogen (grenzen huur- of zorgtoeslag).

Meenemen

Om je goed te kunnen helpen dien je een legitimatiebewijs, de aangiftebrief (als die is ontvangen) en je DiGiD (machtigings)code mee te nemen. 
Voor de aangifte is een werkende DigiD nodig. Heb je geen DigiD? Medewerkers van de Bibliotheek kunnen je helpen bij het aanvragen en activeren van een DigiD.

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek

 Online aangifte doe je via Mijn Belastingdienst of met de aangifte-app.

Wie zelf aangifte of een aanvraag wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in Bibliotheek Tubbergen. Er zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt.

Extra hulp nodig? Volg een cursus in de bibliotheek

 

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, heeft de Bibliotheek de gratis cursus Digisterker. Onderwerpen zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid.

Klik & Tik: de basis

 

Heb je nooit of nauwelijks met een computer gewerkt, maar je wilt dit wel graag leren? Dan is de cursus Klik & Tik iets voor je!