Website voorlezen

Lees website voor

Om ervoor te zorgen dat ook mensen met een visuele beperking de website van Bibliotheek Tubbergen kunnen gebruiken, is BrowseAloud geïnstalleerd op deze website.

logobrowsealoudBrowseAloud is een programma met een voorleesfunctie: als u met de cursor over de tekst gaat, wordt de tekst voorgelezen. De tekst kan ook uitvergroot worden meegelezen in een venster. Ook voor mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben en mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven, maakt BrowseAloud het bezoeken van een website makkelijker en leuker.

Hoe gebruikt u BrowseAloud?
Als u op de website van de Bibliotheek Tubbergen bent en u wilt de BrowseAloud-functie gebruiken, dan klikt u op de link 'download BrowseAloud' onderaan deze tekst. U wordt dan naar een website geleid waar uitleg staat over hoe deze functie werkt. Vervolgens kunt u de voorleesfunctie zelf installeren door middel van een gratis plug-in. U hoeft de plug-in maar één keer te downloaden en te installeren, de functie werkt dan op alle sites die ook met BrowseAloud werken.

Download BrowseAloud