Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Maak je eigen mozaïekbroche

Maak je eigen mozaïekbroche

Onder begeleiding van Diklah Zohar, mozaïek-kunstenares, maak je een broche met een glinsterende glazen kern. Het patroon, ‘een sterretje’, is geïnspireerd op een gedicht.

Tijdens deze workshop kom je achter de symboliek van het sterretje en maak je een eigen creatie, die je altijd kan dragen of cadeau kunt geven.

DiklahZoharWeb

Diklah Zohar studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Jeruzalem, en klassieke archeologie aan de Universiteit Leiden. In 2016 promoveerde ze aan de VU Amsterdam over de productietechnieken van mozaïeken in het Romeinse Rijk en nabije Oosten. 

Ze is gespecialiseerd in de mozaïekkunst vanaf de Klassieke Oudheid tot hedendaagse kunst en ze verzorgt lezingen en colleges door het hele land hierover. Door zich te verdiepen in de wijze van mozaïekproductie in de oudheid, werd Diklah geprikkeld om haar eigen inzichten in haar werk als mozaïekkunstenaar te implementeren. 

Het maken van een mozaïek is een zeer tijdrovend proces en het resultaat is sensueel: het nodigt de toeschouwer uit om aan te raken, de gladheid van de materie te voelen en contact met het object te maken. 

TIJDEN WORKSHOP

Donderdag 29 september | 14.00 - 15.30 uur 

Vrijdag 30 september | 14.00 - 15.30 uur

Zondag 2 oktober | 14.00 - 15.30 uur

 

Datum donderdag 29 september 2022
Einddatum zondag 2 oktober 2022
Waar Bibliotheek Tubbergen
Voor wie Vanaf 10 jaar
Soort activiteit Workshop
Prijs
29 september € 15,00
Inclusief materiaal en koffie/thee
30 september € 15,00
Inclusief materiaal en koffie/thee
2 oktober € 15,00
Inclusief materiaal en koffie/thee