Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Ervaar openbaar vervoer

Ervaar openbaar vervoer Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur in Bibliotheek Tubbergen op dinsdag 8 oktober, 12 november en 10 december 2019 van 14.00 – 15.30 uur.
OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein. Dit zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal wordt er uitleg gegeven over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis.

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen.
Naast inloopspreekuren worden er ook informatiebijeenkomsten en proefreizen georganiseerd.
Kijk op www.ervaarhetov.nl. voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten.
Voor vragen kunt u bellen met 038-4540130, of een e-mail sturen naar: .