Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

KIES: Voor kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn

KIES: Voor kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn KIES staat voor Kind in een Scheiding. Je kind leert weer kiezen voor en onderscheiden van zijn eigen gevoelens.

Is het voor jou ook zo lastig om met mama te praten over iets leuks dat je deed bij papa?
Vind jij het ook zo vervelend dat papa op een nare manier over jouw moeder praat?
Maak je je zorgen over hoe het gaat als je je verjaardag gaat vieren?
Dit, en nog veel meer, zijn veel voorkomende problemen waar kinderen van gescheiden ouders mee te maken hebben. Als ze nog maar net gescheiden zijn, of als dat al wat langer geleden is. Voor veel kinderen (zo niet alle) blijft het zoeken naar een nieuwe manier om hun leven, na de scheiding van papa en mama, vorm te geven.

Hoe fijn is het om in een klein en veilig groepje met elkaar te praten; Wat vond jij moeilijk? Hoe heb jij dat opgelost? Wie kan jou helpen? Hoe kun je dat vragen en bespreekbaar maken?

De KIESmethode is ontwikkeld om kinderen van gescheiden ouders te ondersteunen in dit proces. Ouders hebben het zelf al zo moeilijk met hun eigen emoties, een kind zal proberen om het verdriet niet te vergroten. Daardoor gaan kinderen zichzelf wegcijferen. In een lotgenoten groepje, onder deskundige begeleiding, via verschillende spel- en praatvormen, wordt de verwerking van de scheiding, in gang gezet.

Vanaf 9 oktober starten we in de bibliotheek Tubbergen met een kleine groep kinderen (7-12 jaar) o.b.v. Maretie Masselink KIEScoach.

8 Bijeenkomsten in Bibliotheek Tubbergen
Woensdagmiddag van 15.00 - 16.00 uur