Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Niets te doen in de Meivakantie...

Kom dan naar de workshop 'Stipwerk' of 'Kunstige Robot'. Lijkt het je leuk, meld je dan snel aan!
Niets te doen in de Meivakantie... Donderdag 25 april organiseren wij in de bibliotheek gratis workshops van het Maker Festival Twente.

Voor kinderen (8 - 12 jaar) die geïnteresseerd zijn in techniek, wetenschap, nieuwe ontdekkingen, zelf dingen doen én maken.

Kies je favoriete workshop
We hebben 2 rondes met workshops, van 14.00 - 15.00 en van 15.15 - 16.15 uur. Ze zijn gratis, maar je moet wel even een plekje reserveren, want vol = vol. Dus kies je favoriete workshop en meld je aan! Opgave kan via  of aan de balie in Bibliotheek Tubbergen.

Versier je eigen T-shirt met stipwerk
Stipjes verf worden met stempels op de stof gedrukt. Iedere stempel heeft zijn eigen vorm en kleur. Als de vormen en kleuren gecombineerd worden, ontstaan er patronen. Elke ‘stipper’ ontwikkelt zijn of haar eigen stempels en patronen. Tijdens deze activiteit word je razendsnel opgeleid tot ‘stipper’. Met bestaande én zelfgemaakte stempels versier je een T-shirt, een tas, je spijkerbroek of iets anders.

Kunstige Robot
Een Kunstige Robot is een klein Bibberbotje bestaand uit een motortje, een batterij, elektriciteitsdraden, kroonstenen en tie-wraps. Als je de stroomkring aansluit, bibbert het botje vanzelf!