Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Nederland Leest 2020 verlengd!

Nederland Leest 2020 verlengd! Nederland leest 2020  is verlengd tot en met 14 december! Het jaarlijks terugkerend evenement heeft dit jaar het thema: Geschiedenis. Kleine geschiedenis, grote verhalen. Duik in de geschiedenis van je eigen familie, stad of streek met behulp van de Bibliotheek!

Nederland Leest 2020

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. In 2016 was dat: democratie, in 2017: robotica, in 2018 voeding, in 2019 duurzaamheid en dit jaar geschiedenis.

Wat wij weten over de geschiedenis vloeit voort uit verhalen die aan elkaar zijn doorgegeven van generatie op generatie. We lezen hierover en bespreken dit met elkaar. Je geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, verdiep jezelf in het verleden, er is altijd een verhaal te vinden in hét centrum voor ontmoeting en gesprek: de Bibliotheek!

Het cadeau van de Bibliotheek: een gratis boek verlengd tot 14 december!

Kom langs in november en neem het gratis boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer mee. Een moderne klassieker waarin op fascinerende wijze een twintigste-eeuwse familiegeschiedenis wordt ontvouwd die naadloos aansluit op het thema Kleine geschiedenis, grote verhalen. Elke familie heeft zijn verhalen. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie.

De periode waarin je het geschenk kan afhalen bij de Bibliotheek is verlengd tot en met 14 december! Vind je het nog niet fijn om de Bibliotheek fysiek te bezoeken? Geen probleem! Het boek is er ook als digitale versie te leen in de Online Bibliotheek!

LEEN DE HELE MAAND DECEMBER GRATIS KINDER-DVD's