Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Kinderboekenweek 2020

Kinderboekenweek 2020 Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van de geschiedenis. Het thema is 'En toen?'

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Ontdek het verleden van 30 september t/m 11 oktober tijdens de Kinderboekenweek 2020. Er is genoeg te ontdekken in de bibliotheek, kom ook!

Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Je verkent de werelden uit het verleden door het lezen van boeken. Ontdek het verleden tijdens de Kinderboekenweek!

Save the dates activiteiten

Woensdag 8 oktober - 2 Legoworkshops - 's middags
Zaterdag 10 oktober - 2 Legoworkshops - 's middags
Wel graag even aanmelden. Nadere info volgt, we houden je op de hoogte.

Voor kinderen (7 tot 12 jaar) zetten we een leuke speurtocht uit in de Bibliotheek rondom het thema: 'En toen?'
De speurtocht kan in de Kinderboekenweek bij de servicebalie in de Bibliotheek worden opgehaald. Je krijgt dan een informatieboekje waarmee je zelf op zoek kunt naar alle antwoorden. Los de rebus en woordzoeker op en zoek de antwoorden in de boekenkasten. We zijn benieuwd of juliie alle vragen kunnen oplossen?
Dit is ook een leuke activiteit om samen met je broer(tje) of zus(je) te doen.

Natuurlijk moet je je in de Bibliotheek wel houden aan de 1,5 meter afstand met anderen.

Doe mee met de Kinderboekenweek

Landelijke opening Kinderboekenweek (digitaal) - 30 september

In de ochtend van 30 september openen Kinderboekenweekauteur Arend van Dam en Prentenboekmaker Mylo Freeman de Kinderboekenweek. Alle kinderen kunnen  live meekijken Het programma, met aandacht voor verschillende auteurs van de Kinderboekenweek, en het optreden van Kinderen voor Kinderen, wordt middels livestream beschikbaar gesteld. Kijk en dans je mee? Voor meer informatie zie kinderboekenweek.nl.

Tijdreizen! Doe-boekje - 30 september t/m 11 oktober

Doe & Lees dwars door de tijd met het speciale Kinderboekenweek Doe-boekje. Haal het boekje ‘Tijdreizen’ op bij jouw bibliotheek in de buurt en ga op expeditie door de tijd.
Speel het spel ‘Tijd reis je wijs’ in de bibliotheek of thuis. Het Doe-boekje is voor kinderen van 8 – 12 jaar en staat boordevol leuke opdrachten. Op = op. Aanmelden is niet nodig.

Kinderboekenweekgeschenk

Het Kinderboekenweekgeschenk 2020 wordt geschreven door Arend van Dam.
Je kunt hem kennen van zijn boek De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij
won hij de Archeon Thea Beckmanprijs 2018 en een Zilveren Griffel in 2019. Ook zijn boek De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal viel dat jaar in de prijzen: een Vlag en Wimpel én een Zilveren Penseel voor de illustrator van dit boek, Anne Stalinski.

Je krijgt het Kinderboekenweekgeschenk cadeau bij de boekhand bij aankoop €12,50 aan kinderboeken.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020 is Mylo Freeman. Je kan haar kennen van haar boeken over het donkere prinsesje Arabella. Haar prentenboek is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek verkrijgbaar in de boekhandel voor € 7,25.

Ruimere openingstijden!
Met ingang van maandag 17 augustus zijn we ook weer open op maandag- en donderdagavond tot 20.00 uur. En op zaterdag van 10.00 - 12.00 uur.
Ruimere openingstijden!