Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Wie wordt de voorleeskampioen van de gemeente Tubbergen in 2023?

Wie wordt de voorleeskampioen van de gemeente Tubbergen in 2023?

25 Januari 2023 is de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Negen kandidaten strijden dan om de titel “Beste Voorlezer van de gemeente Tubbergen 2023’’.

In actie komen Liz Kemerink (Kadoes Albergen), Dewi de Lange (Heilig Hartschool Fleringen), Veere Schröder (Aloysiusschool Geesteren), Ties Olthof (Mariaschool Langeveen), Rianne Bakker (De Zeven Mijlen Manderveen), Yfke Masselink (St. Alphonsusschool Mariaparochie), Puck Groothuis (Mariaschool Reutum), Hanna Nijland (De Wiekslag Tubbergen) en Merle Koopman (Mariaschool Vasse). Alle schoolkampioenen zijn afkomstig uit groep 8 en zij lezen een fragment voor uit een zelf gekozen boek.

 

Nadat de voorrondes op de basisscholen vorig jaar al zijn gehouden, mogen de schoolwinnaars het nu tegen elkaar opnemen om voorleeskampioen van de gemeente Tubbergen te worden. De meeste schoolkampioenen vinden het heel spannend, maar gelukkig worden ze aangemoedigd door vele supporters. De klasgenootjes is gevraagd een spandoek te maken, waaraan dit jaar een wedstrijd is gekoppeld. 

De deskundige jury bestaat uit kinderburgemeester Annemijn Snijders die samen met wethouder Onderwijs en Cultuur Hilde Berning-Everlo jureert, Annemieke Fix, leerkracht Nederlands op het Canisius  en Elly Braakhuis, stafmedewerker onderwijs TOF. Zij letten o.a. op of je duidelijk en rustig spreekt en of je in een prettig tempo voorleest. Af en toe verspreken is niet erg en wordt gelukkig niet negatief beoordeeld.

 

Wie er wint? Dat zullen we woensdagavond rond de klok van 21.00 uur weten. Spannend wordt het in ieder geval! De winnaar gaat door naar de volgende ronde, de regionale finale. Deze wordt gehouden op vrijdag 10 maart 2023 in ’t Oale Roadhoes in Tubbergen. De organisatie is dit jaar in handen van Bibliotheek Tubbergen. En wie weet wordt hij/zij wel kampioen van Overijssel en misschien de Voorleeskampioen van Nederland. De landelijke finale vindt plaats op 24 mei 2023.

Datum woensdag 25 januari 2023
Tijd 19:00 tot 21:15 uur
Voor wie 10 - 12 jaar
Prijs Gratis