Resultaten 1 - 3 van 3
High Tech zomervakantie 2022

Kom op donderdag 25 augustus naar de Bibliotheek en ga aan de slag met een heatpress.

Het Engelstalige woord heatpress kan je vertalen in hittepers. Een heatpress is een apparaat dat is ontworpen om met behulp van warmte en druk een vorm te persen. Het apparaat lijkt veel op een tosti-ijzer, maar je gebruik het niet voor het klaarmaken van eten. Kijk bijvoorbeeld eens naar een afdruk op je t-shirt, deze is met behulp van een heatpress op je T-shirt gedrukt. Maar wist je dat je veel meer kan met een heatpress dan alleen T-shirts bedrukken?

DE MENS IN DE KUNST VAN DE TWINTIGSTE EEUW

Verrijk je leven met kunstgeschiedenis!

De mens is ontelbare keren afgebeeld in de kunstgeschiedenis. Voor de hand liggend, het is  tenslotte als thema altijd voorradig en kunstenaars kunnen eindeloos experimenteren met de afbeeldingsmogelijkheden. En wat is er boeiender dan de mens zelf?

VROUWELIJKE KUNSTENAARS

Verrijk je leven met kunstgeschiedenis!

Is het u wel eens opgevallen dat de grote namen in de kunstgeschiedenis overwegend die van mannen zijn? Rembrandt, da Vinci, Picasso, Rodin, Pollock, de Kooning, om er maar een paar te noemen. Zij werden vaak als genie, vernieuwer of op zijn minst trendsetter gezien in een bepaalde periode. Maar waar zijn de vrouwen in deze door mannen gedomineerde kunstwereld?